Sleep Tech-trenden fortsätter under år 2019

Sleep Tech-trenden fortsätter under år 2019
randall-bruder-136626-unsplash

På CES samlas den senaste och mest innovativa tekniken. Däribland Sleep Tech som nämligen förutspås bli en av de största tekniktrenderna under år 2019.


Företag världen över är samlade på CES för att presentera den senaste och mest innovativa tekniken för år 2019. Däribland Sleep Tech som nämligen förutspås bli en av de största tekniktrenderna under år 2019.

Vi har tidigare talat om trender inom sömn och berättat lite om teknikmässan CES (Consumer Electronics Show). Mässan som man varje år håller i Las Vegas. Mässan har funnits i 52 år och är den största av sitt slag när det gäller avancerad konsumentelektronik. CES är en höjdpunkt inom teknikvärlden och alla stora tillverkare samlas för att presentera det senaste inom alla kategorier.

CES belyser Sleep Tech

Hela hallar på mässan är fyllda med massvis med, till exempel, olika prylar och gadgets. Och de sömnfokuserade sådana lös inte med sin frånvaro detta år heller. Kategorin som idag är kallad Sleep Tech är en relativt ny kategori inom konsumentelektronik. Däremot är det en kategori där det inte råder någon brist på vare sig innovation eller nyskapande tänk. Faktum är att kategorin Sleep Tech nämligen förutspås bli en av de största tekniska trenderna för år 2019.

Mässans deltagare är blandade med bekanta varumärken inom Sleep Tech men också nya. Och förutom robotarnas intåg på marknaden anser man nu att en av de största trenderna inom Sleep Tech är användningen utav EEG-sensorer. Sensorer för att mäta hjärnaktiviteten och således kunna förbättra sömnen. Och att just aktivt kunna förbättra sömnen snarare än att endast kunna ”tracka” den står i fokus nu. Konsumenterna vill nämligen få ut mer än bara värden från sin Sleep Tech. De vill, till exempel, ha enheter som kan hjälpa dem att lösa sömnproblemen. I dagens inlägg tittar vi närmare på 7 av de mer omtalade produkterna som blev presenterade på mässan.


7 produkter från mässan

1. Hupnos snarkmask

Startup-företaget Hupnos har skapat en sömnmask som ska minska en persons snarkningar med hjälp av, så kallad, EPAP-teknik. Masken är, helt enkelt, ansluten till din smart phone medan du sover. Sedan analyserar den snarkningsvanorna. Vid behov tar den dessutom små steg för att åtgärda problemen. Detta gör den genom att jag ge ifrån sig milda signaler med vibration. Signaler som ska uppmana användaren att ändra sovposition och således öka utandningstrycket så att du slutar snarka.

Hupnos snarkmask förväntas kosta cirka 179 US dollar och är just nu under produktion.


2. UrgoNight av UrgoTech

Denna gadget är ett bärbart huvudband som använder EEG-sensorer. Sensorer vilka, bland annat, fungerar som en träningslösning för hjärnan för att hjälpa dig att sova bättre. UrgoTech är ett ledande franskt hälsovårdsföretag som blev bildat år 1880. Det är det första företaget som använder en teknik man kallar visuell neurofeedback för att ta itu med sömnproblem. Med hjälp av Urgonights inbyggda EEG-sensorer blir nämligen användarna guidade genom processen med EEG-återkopplingsbehandling tre gånger i veckan, i 20 minuter. Tanken med UrgoNight är att processen blir genomförd under dagen. Att fördelarna med sömnen blir uppnådda genom att du fullbordar hjärnutbildningsuppgifterna under en period av flera månader.

Enheten förväntas kosta cirka 600 US dollar och vara tillgänglig senare under år 2019.


3. Somnox 

Denna produkt tar behovet av att mysa till en ny nivå och säger sig nämligen kunna revolutionera hur vi sover. Produkten består nämligen av en liten kudde i spädbarnsstorlek som bokstavligen talat andas in och ut under hela natten. Detta för att hjälpa dig att sänka tempot på andningen. Något som då gör att du kommer att kunna sova bättre och somna snabbare. 

Somnox förväntas kosta 599 US dollar.


4. Ooler

Ooler är den omgjorda versionen av Kryo Sleep Performance System från Kryo Inc. De vilka låg bakom en populär nedkylningslösning för sängen. Deras nya produkt Ooler går också i samma linje och är ett optimeringssystem för temperaturer som består av 3 komponenter; en vattenbaserad kylenhet, ett hydroskikt och ett överdrag till sängmadrassen. 

Ooler finns tillgänglig för förbeställning och kostar, till exempel, 599 US dollar för en enkelsäng och 1299 US dollar för en dubbelsäng.


5. Dreamlight

Dreamlight Pro är en 100% ljusblockerande sömnmask och ett meditationssystem för sömnen med en rad olika funktioner. Bland annat kan denna produkt erbjuda en binaural högtalare, LED-baserad andningshjälp, rörelse- hjärtfrekvensmätare samt en genetisk profiltjänst som kan ta fram det bästa sömnschemat för dig baserat på din DNA-profil.


6. Muse Softband 

Interaxon var företaget som år 2014 släppte världens första EEG-utrustade meditationsband och som förra året lanserade Muse 2 vilken hade ytterligare sensorer och applikationer. Men nu släpper företaget sin första sömninriktade produkt, Muse Softband. 
Muse Softband är, även det, ett form av meditationsband men som nu alltså är fokuserat på sömn och som man sätter på huvudet. Ett faktum och placering som tillåter användarna att bära den när de ska sova och som gör att bandet kan spela meditationsljud via en Alexa-utrustad högtalare, samtidigt som sömnmönsterna blir övervakade. 

Muse Softband finns ännu inte att köpa på marknaden men förväntas kosta cirka 249 US dollar och släppas runt Q4 2019.


7. Neuro Beat

Neuro Beat är en produkt som, i själva verket, är en uppsättning om 4 separata produkter, vilka alla använder företagets patenterade RBS teknologi. RBS går nämligen ut på att man använder binaurala beats för att förbättra sömnen.
Neuro Beat Puck och Compact, fungerar som Bluetooth-hälsohögtalare där du nämligen kan konvertera musik till RBS-slingor med endast en knapptryckning. Neuro Beat Alpha Pro och Alpha AI är ett integrerat högtalare-och ett belysningssystem baserat cirkadisk tid med ett huvudband med EEG-sensorer, vilka kan övervaka hjärnaktiviteten. Denna EEG-övervakning kan också ge dig feedback om hur du kan förbättra sömnen.


Relaterade inlägg:

Trender inom sömn

Sömnbrist – vilka sjukdomar kan det leda till?

Konsekvenserna av långvariga sömnproblem

Denna blogg drivs av Learning to Sleep som hjälper människor med sömnproblem genom kliniskt beprövade behandlingsprogram via webb- och mobillösningar. Vår behandling bygger på den senaste forskningen och vi är idag ett av Sveriges ledande digitala hälsoföretag.   Har du sömnproblem? Boka tid idag för medicinisk bedömning

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.