Klienter berättar: Vi träffar Lena, 41 år

Klienter berättar: Vi träffar Lena, 41 år

Är du nyfiken på vad de personer som gått vår sömnbehandling tycker om den? I vår serie “Klienter berättar” pratar vi med några av dem och tar reda på hur den hjälpt dem.

I dagens inlägg möter vi Lena* som är företagschef. Hennes väg har kantats av en kropp som kollapsat av sömnbrist till att efter vår behandling hitta ut på andra sidan. Idag känner hon liv och lust på och utanför jobbet igen! 


Hur yttrade sig dina sömnproblem innan du påbörjade sömnbehandlingen? 

-Förut vaknade jag ofta mitt i natten och sedan tog det också lång tid för mig att somna om igen. Jag hade även problem med att somna på kvällarna. Detta gjorde mig väldigt trött nästkommande dag. 

Vad skulle du säga är den största skillnaden i din vakna tid efter att du gått sömnbehandlingen?

-Den största skillnaden är att jag känner mig utvilad och energisk. Nu har jag energi till att gå till gymmet och dessutom ork och lust att lägga tid på andra hobbies. Och det är något jag inte hade innan jag gick behandlingen. Jag är också gladare, piggare och mindre grinig. Något jag märkt gjort skillnad på jobbet. 

Hur ser din sömn ut idag?

-Min sömn är mycket bättre! Jag vaknar inte längre under natten och har inte heller problem att somna på kvällen.

Hur kommer det sig att du valde Learning to Sleep’s sömnbehandling?

-Jag hade börjat bli sjuk väldigt ofta där hela min kropp kollapsade. Jag sökte hjälp hos en sjuksköterska på mitt jobb och när vi till slut insåg att roten till mitt problem var sömnbrist rekommenderade hon mig Learning to Sleep’s sömnbehandling. Hon ville inte skriva ut sömnmedicin utan förespråkade en naturlig väg. 


Det bästa är, helt klart, att man märkte resultat direkt!

…Min sömn är mycket bättre! Jag vaknar inte längre under natten och har inte heller problem att somna på kvällen.Vad var ditt generella intryck av sömnbehandlingen och hur fungerade den i din vardag?

-Det bästa är, helt klart, att man märkte resultat direkt! Sedan var behandlingen överlag väldigt tydlig. Såväl i det digitala verktyget som i kontakten med psykologen. Sömnbehandlingen kräver dock att du är engagerad och disciplinerad, till exempel att du kommer ihåg att logga din sömnklocka, vilket var svårt första veckan. Men är du engagerad så fungerar behandlingen verkligen.

Hur fungerade kontakten med psykologen?

-Kontakten med psykologen som följde mig under min behandling fungerade väldigt bra. Det var väl strukturerat, väldigt tydligt och jag fick dessutom chans att ställa frågor. Strukturen gjorde att det var effektivt och tog som mest 15 minuter, vilket jag värdesätter.

Finns det något du anser att sömnbehandlingen hade kunnat göra bättre?

-Nej. Det gäller bara att investera tid i sig själv och att vara engagerad så når man resultat!

Behandlingen översattes nyligen till engelska. Hur upplevde du den som själv är engelsktalande?

-Jag såg inga problem med den översatta behandlingen. Den var tydlig och väldigt bra! 


*Namnet i inlägget är fingerat då klienten inte vill använda sitt riktiga namn


Relaterade inlägg:

Klienter berättar: Vi träffar Jörgen, 46 år


Denna blogg drivs av Learning to Sleep som hjälper människor med sömnproblem genom kliniskt beprövade behandlingsprogram via webb- och mobillösningar. Vår behandling bygger på den senaste forskningen och vi är idag ett av Sveriges ledande digitala hälsoföretag.   Har du sömnproblem? Boka tid idag för medicinisk bedömning