Din karriär och framgång gynnas av god sömn

Visste du att din karriär och framgång gynnas av god sömn? Vad har Bill Gates och Lebron James gemensamt? Bra sömn ger framgång, fokus och glädje!


Vi lever i ett högpresterande samhälle. I takt med detta sover ofta karriärsdrivna människor mindre i hopp om att vara mer produktiva. Men det är inte så det fungerar. För sömn är en av de grundläggande komponenterna för våra känslor, handlingar och vårt beteende. Sömnen laddar hjärnan och kroppen och är faktiskt avgörande för såväl ditt välmående som din framgång och karriär.


karriär

Balansen av att göra karriär och att sova

Att vilja göra karriär och bli framgångsrik eller visa framfötterna på jobbet känner nog många igen sig i. Likaså pressen av att alltid göra och hinna mer än vad klockan tillåter. Många karriärsdrivna människor har en fantastisk arbetsetik. Detta är givetvis en bra egenskap men de måste också kunna balansera det med att få tillräckligt med sömn på natten. Tyvärr blir nämligen sömnen ofta lidande i perioder av mycket jobb, något som också sedermera kompromissar kvalitén på arbetet man gör. 

Mindre sömn är inte vägen till framgång

Dessvärre finns det fortfarande en viss kultur bland företag och företagsledare att sömn är synonymt med lathet och att man värderar en anställd som stannar kvar länge på kontoret för att jobba. Ett tankesätt att mängden tid en anställd lägger på ett uppdrag motsvarar dess produktivitet. Men för lite sömn och produktivitet är en dålig kombination. Att övervärdera en anställd som undervärderar sin sömn är därför inte klokt. Flertalet studier har att mindre sömn förutsäger både lägre arbetshastighet och långsammare hastighet att slutföra en uppgift.


karriär

Så fungerar prestation och sömn

Om du vill vara den bästa versionen av dig själv är det sömnen du ska satsa på. För lite sömn kan nämligen leda till svårigheter att sköta sitt arbete, liksom att leva ett fungerande och tillfredsställande, socialt liv. 

Så uttrycket ”sova kan man göra i graven” eller att sömn är bortkastad tid är helt fel. Gissa vad? Du kunde inte vara längre ifrån sanningen. Du avstår från en sak som kan hjälpa dig att nå din framgång. Människor som får tillräckligt med sömn är framgångsrika, fokuserade och glada.

Att sova gott gynnar din karriär

Om du arbetar hårt för att göra karriär eller visa framfötterna och fattar en rad beslut under dagen vill du inte att dessa beslut ska fördunklas av den hjärndimma som kan uppstå vid för lite sömn. 

Själva drivkraften av att vilja uppnå mer är en bra egenskap. En egenskap värd att värdesätta och en egenskap du kommer kunna behålla om du tar hand om din energi genom att återställa den varje natt. Om du prioriterar din sömn motverkar att du skulle bli utbränd och ger dig dessutom styrkan att fortsätta följa dina mål i många år framöver.


karriär

4 framgångsrika människors sömn

Bill Gates

Microsoft-grundaren och miljärdären sover minst 7 timmar varje natt och har uttalat sig om att alla borde göra det – “Även om du har övertygat dig om något annat.”

Jeff Bezos

Amazons grundare har sagt att få 8 timmars sömn hjälper honom att fatta de beslut på hög nivå som är nödvändiga för en ledande befattningshavare.″8 timmars sömn gör en stor skillnad för mig och jag försöker alltid att göra det till en prioritet – För mig är det den mängd som krävs för att känna mig energisk och exalterad.”


karriär

Ariana Huffington

Författaren och medgrundaren till The Huffington Post som också utsetts till Time Magazines lista över världens 100 mest inflytelserika människor och listan över Forbes mest mäktiga kvinnor argumenterar för att få tillräckligt med sömn. Hon talar om ungefär 7-9 timmar per natt, något som hjälper dig att leva ett mer produktivt liv. “När vi fått all sömn vi behöver, är allt annat bättre.”

Lebron James

NBA-stjärnans yrke kräver att han utför sitt bästa både mentalt och fysiskt, därav är sömn en stor del av hans återhämtningsrutin. James sover minst 8 timmar per natt och siktar ibland på 9.


Learning to Sleep Sömnbehandling

Testa din sömn

Gör vårt kostnadsfria och snabba sömntest idag om du är orolig över din sömn


Denna blogg drivs av Learning to Sleep som hjälper människor med sömnproblem genom kliniskt beprövade behandlingsprogram via webb- och mobillösningar. Vår behandling bygger på den senaste forskningen och vi är idag ett av Sveriges ledande digitala hälsoföretag.   Har du sömnproblem? Boka tid idag för medicinisk bedömning

Offrar du sömnen för att få mer gjort? – Du lurar bara dig själv

Så påverkar sömnen din prestation på jobbet

Förebygg jobbstress – 7 tips till dig som anställd eller chef!